Proeflokaal d'Ouwe Smisse
In Proeflokaal d’Ouwe Smisse, een voormalige smederij, kun je genieten van eerlijke, goed bereide gerechten en een hartelijke, deskundige bediening. Biologisch en vegetarisch staan hier hoog in het vaandel, met een sterke focus op lokale en regionale producten. Mooie combinaties die niet alleen smaken, maar ook duurzaam en verantwoord zijn. Een aanrader voor liefhebbers van puur en lokaal genieten!
Lokaal
Schouwen-Duiveland biedt een overvloed aan mogelijkheden! In onze gerechten vormt 80% een samenstelling van plantaardige ingrediënten, terwijl de resterende 20% afkomstig is van dieren die ruim voorhanden zijn in Nederland. Denk hierbij aan de gans, kreeft, ree en mosselen. Met onze eigen moestuinen voor de teelt van producten en fruitbomen, kruidenplanten en groenten rondom het restaurant, streven we naar een optimale lokale betrokkenheid!
Zelf gemaakt
We produceren zov…
In Proeflokaal d’Ouwe Smisse, een voormalige smederij, kun je genieten van eerlijke, goed bereide gerechten en een hartelijke, deskundige bediening. Biologisch en vegetarisch staan hier hoog in het vaandel, met een sterke focus op lokale en regionale producten. Mooie combinaties die niet alleen smaken, maar ook duurzaam en verantwoord zijn. Een aanrader voor liefhebbers van puur en lokaal genieten!
Lokaal
Schouwen-Duiveland biedt een overvloed aan mogelijkheden! In onze gerechten vormt 80% een samenstelling van plantaardige ingrediënten, terwijl de resterende 20% afkomstig is van dieren die ruim voorhanden zijn in Nederland. Denk hierbij aan de gans, kreeft, ree en mosselen. Met onze eigen moestuinen voor de teelt van producten en fruitbomen, kruidenplanten en groenten rondom het restaurant, streven we naar een optimale lokale betrokkenheid!
Zelf gemaakt
We produceren zoveel mogelijk in eigen huis, zoals bier, kombucha en diverse andere dranken. Daarnaast bereiden we producten zoals jam, kruidenthee, fermenteren we groenten en bakken we ons eigen brood voor het restaurant. Hierdoor beïnvloeden we niet alleen de smaak ervan, maar hebben we ook volledige controle over de herkomst van de ingrediënten en kunnen we zeker stellen dat ze op duurzame wijze zijn geproduceerd.
Duurzaamheid
Een doordachte omgang met onze omgeving is diep geworteld in onze bedrijfscultuur. We leggen de nadruk op hergebruik, afvalvermindering en het verminderen van ons energieverbruik. Onze speciale aandacht gaat uit naar het serveren van producten uit eigen kweek, evenals biologische en regionale producten. Deze duurzaamheid trekken we door in onze relaties die we onderhouden met onze leveranciers, medewerkers en natuurlijk onze gasten.
Contact
Openingstijden
- Elke maandag om 12.00 uur
- Elke dinsdag gesloten
- Elke woensdag gesloten
- Elke donderdag om 12.00 uur
- Elke vrijdag om 12.00 uur
- Elke zaterdag om 12.00 uur
- Elke zondag om 12.00 uur
Locatie
Reviews
Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.
Bekijk alle reviews op tripadvisor