Ervaar de geschiedenis bij Watersnoodmuseum
De Watersnoodramp van 1953 heeft veel invloed gehad op Schouwen-Duiveland en haar inwoners. De verhalen over deze ramp hoor je in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Rondom dit museum en elders op Schouwen-Duiveland zie je hoe de ramp het landschap heeft beïnvloed. Kom een dag naar Ouwerkerk, bezoek het museum en wandel door de omliggende natuurgebieden.
Museum in Caissons
Bij Ouwerkerk staan de caissons, waarmee de grote gaten in de dijken zijn gedicht na de Watersnoodramp. In deze caissons vind je het Watersnoodmuseum. Dit museum vertelt het verhaal over de ramp in 1953; over hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar ook over hoe Zeeland uiteindelijk weer is opgebouwd. Je hoort en leest persoonlijke verhalen. Er is ook een speciale jeugdroute door het museum inclusief een schrift met opdrachten.
Genieten in Museumbrasserie
In de museumbrasserie kan je terecht voor lunch en borrel. De brasserie werkt samen met lokale ondernemers en op de kaart staan gerechten met Zeeuwse ingrediënten. Kies je voor een pan mossels, Zeeuws spek of toch voor de Zeeuwse soep met zeewiertapenade? In de omgeving van het Watersnoodmuseum kan je mooie fietstochten maken. Bij de Museumbrasserie zijn verschillende picknickmanden te bestellen. Zo kan je zelf ergens een fijne plek uitzoeken en in alle rust genieten van een uitgebreide lunch aan het water.